DE KAMERADEN VAN KIELBROEK

DRAMA IN TWEE BEDRIJVEN VOOR 5 HEREN EN 2 DAMES.
 
Met als decor een typisch Vlaams volkscafé beleven we de onafwendbare ondergang van mensen en ondernemingen. Die ondergang is al een voldongen feit op het moment dat het stuk begint, ook al weten de protagonisten dat nog niet. Het begin van het stuk laat dit niet vermoeden – het lijkt meer de kant van een klassieke Vlaamse klucht op te gaan.

RECHTEN: ALMO bvba


 

DE COMFOETERS

TRAGIKOMEDIE IN TWEE BEDRIJVEN VOOR 3 HEREN, 5 DAMES EN FIGURANTEN

Vrije interpretatie van "Le roi s’amuse” van Victor Hugo ("Rigoletto” van Verdi).
Harry Hap vindt van zichzelf dat hij een keiharde zakenman is. Hij heeft evenwel al menig faillissement meegemaakt. Nu heeft hij zich op sekssites geworpen. Maar ook dat lukt niet zo best. Hij heeft een informaticus en enkele vrouwen in dienst en brengt Oost-Europese pornofilmpjes die hij van Nederlandstalige teksten voorziet op internet . Nu ziet hij zich gedwongen om over te schakelen op on-line seks met meisjes die achter de webcam aan de wensen van de bezoekers voldoen.

  

RECHTEN: ALMO bvba


DE WIKNACHT

HISTORISCH DRAMA IN TWEE BEDRIJVEN VOOR 7 HEREN, 3 DAMES EN FIGURANTEN

Dit is het verhaal van één nacht. Een nacht van denken, van wikken en wegen. De succesvolle bedrijfsleider Willem heeft van de eerste minister de vraag gekregen om in zijn regering te stappen als minister met bijzondere volmachten teneinde de financiële situatie van het land te redden. Willem wikt en weegt: zijn vertrouwde leven opgeven en zich ten dienste van de gemeenschap stellen, of niet? Hij denkt aan het leven, de opgang en de ondergang van Jacob Van Artevelde.

Zijn vrouw Cathy is ambitieus genoeg om de glamour van het ministerschap na te streven, zonder veel te denken aan de schaduwkanten, en ze wil eventuele belemmeringen graag opruimen.

Dochter Greet ziet haar eigen plannen in gevaar komen als vader ja zegt en probeert hem te overtuigen om te weigeren. Uiteindelijk zal ze wel zwichten en zwijgen, nadat moeder beloofd heeft dat het een kwestie is van tijd.
 

RECHTEN: ALMO bvba