WOLKEN OP EEN DAG MET VEEL WIND

EENAKTER VOOR DRIE ACTEURS (M/V)

In het kader van het Barokjaar 2018 en de Rubensviering presenteert CODE vzw een theatervoorstelling voor een klein publiek rond het thema 'schoonheid'. Hoe ervaren mensen schoonheid, en dat in verband met de werken van Rubens? Ik schreef een van de drie eenakters.

Vier mensen staan op een warme zomerdag in een museum voor een doek van Rubens ('De Vereniging van Aarde en Water'). Wat betekent het werk, welke boodschap wil de kunstenaar meegeven, en is het nodig de boodschap te begrijpen om het werk mooi te vinden? 


 DE MOLEN VAN PA PAMPUS

EENAKTER VOOR DRIE ACTEURS (M/V)

(Vijfenveertig minuten)

Er hapert iets aan de kermismolen van de familie Pampus. Of toch niet? Is het maar verbeelding? Een deskundige komt kijken en stelt vast dat het ernstig is. Er moet iets gebeuren. De molen stilleggen gaat niet. Trager draaien? Minder kinderen op de molen? Of de deskundige het zwijgen opleggen? Wat is het beste? Theater in de stijl van Becket en Ionesco.

De tekst wordt uitgegeven door CODE vzw, samen met 11 andere theaterteksten die zij als de beste uit de voorbije jaren bezien. Meer informatie op de website van CODE: www.codegecoverd.be


Afbeelding invoegen 

HOE MOET JE SOLLICITEREN?

 

 EENAKTER VOOR TWEE DAMES EN TWEE HEREN

(Twintig minuten)

Een lichtjes overspannen werkgever, een naïeve sollicitant, een moeder die het allemaal beter weet, dat zijn een paar ingrediënten van deze komische eenakter. (Ook resultaat van de cursus 'Komische Dialogen')

Werd opgevoerd door MINITHEATRA in Tongerlo op 21 en 22 januari 2011WATERDICHTE REGULARISATIE

EENAKTER VOOR TWEE HEREN

(Twintig minuten)

Gebruik makend van de nieuwe situatie wil een Kosovaarse immigrant zijn situatie regulariseren. Hij komt terecht bij een ambtenaar die er niks van kent. Humor met een pijnlijk kantje. (Eerste resultaat van de cursus 'Komische Dialogen')


 

DE SMOKKELAARS

EENAKTER VOOR DRIE DAMES

(Vijftien minuten)

Een pas geopend café, twee vriendinnen, een serveerster. En straks is het Kerstmis, overal twinkelen de led-sterren. Maar was er niets speciaals gebeurd tijdens de geboorte van Manu, de zoon van de serveerster? Toen, in Wallonië?

Gecreëerd tijdens de "Kerstmijmeringen" in Itegem in een regie van Sieglinde Geerts (december 2009).


 

ALASKA

EENAKTER VOOR MAN EN VROUW

(Vijftien minuten)

Daar sta je dan: je hebt een flink bedrag gewonnen, je wilt de reis van je leven maken, maar mevrouw heeft andere plannen. Buiten ligt een prachtig sneeuwtapijt, alles doet je denken aan Alaska.

Gecreëerd door MINITHEATRA in augustus 2009


 

HET SALON VAN OOM GEORGE

EENAKTER VOOR VIJF ACTEURS

(Twintig minuten)

De familie wil wel eens weten waarom oom Georges dat mooie salon niet aan hen heeft nagelaten. Met de hulp van een bekend medium roepen ze hem ter verantwoording over de grenzen van de dood. Maar de waarheid komt op een heel andere manier aan het licht.

Gecreëerd door MINITHEATRA in april 2009.


 

BUSHALTE

EENAKTER VOOR TWEE HEREN

(Twintig minuten)

Een man wacht op de bus, hij komt terug van een bezoek aan een heel zieke vriend. Hij wordt aangesproken door de inwoner van een huis naast de bushalte. "Maar ik ken u toch... u werkt toch voor tv?"

Misverstanden, twee aparte werelden, twee verschillende talen.

Werd gecreëerd op het Zomerfestival 2008 van MINITHEATRA


 

METABOOL

EENAKTER VOOR TWEE DAMES

Een beginnende kunstenares organiseert in een bevriend salon een vernissage van haar eerste werk. De gelegenheidstoespraak wordt gehouden door een wat vergeten dichteres. Al gauw blijkt dat die meer aandacht heeft voor het eigen werk dan voor het werk dat getoond wordt ... Hilarisch, maar niet tot op het einde.

Opgebouwd tijdens een TOS-project van CODE vzw, opgevoerd op vele plaatsen in Vlaanderen.