WERK 
 
 
In 2003 ben ik begonnen met een wit blad. Ik werkte eerst aan een paar toneelstukken.
 
"De Kameraden van Kielbroek" is een avondvullend toneelstuk dat als thema de broederschap tussen mannen heeft (en hoe vrouwen daarvan het slachtoffer zijn). "De Wiknacht" gaat over de getroebleerde relatie van een politicus met zijn dochter en "De Comfoeters", een tragikomedie, over internet en sekssites. Allemaal opgenomen in het repertorium van ALMO maar (nog) nooit op de bühne gebracht. (Intussen deze vroege creaties flink aan het herwerken - in 2015 opnieuw publiceren)
 
Als deelnemer aan 4 x 2, inititiatief van CREATIEF SCHRIJVEN, twee monologen voor een acteur/actrice: "Ik ben een weegschaal" en "De Encyclopedie" (2006). Deze laatste monoloog werd opgevoerd in Neerpelt tijdens een Opendoekfestival en werd opnieuw gespeeld in de loop van januari 2007 in Borgerhout en Kalmthout. Samen met twee nieuwe monologen ("Wachten op Filip" en "Een weekend zonder zorgen") is dit viertal nog eens zes keer opgevoerd door MINITHEATRA in Tongerlo. (2007-2008)
 

KOPPENBERGBLUES , mijn debuutroman, vertelt het verhaal van een bizarre fietstocht van vier fietsers die geen kameraden zijn en waarbij de Koppenberg op verschillende manieren voor scherprechter speelt.
UITGEGEVEN FEBRUARI 2008 DOOR HOUTEKIET. (Voor meer info zie bij 'Boeken') 
 
En in 2008 met veel plezier in het project TOS (theater op schoot) van CODE vzwgestapt, met als resultaat een reeks opvoeringen van "Metabool".
 
De roman HONGAARSE DANS beschrijft de reis van een leraar naar Hongarije. Door zijn school uitgestuurd om een Comeniusproject voor te bereiden, vlucht hij in feite weg voor de problemen die hem thuis en op school achtervolgen. 
UITGEGEVEN DOOR HOUTEKIET OKTOBER 2009. (Voor meer info zie bij 'Boeken')
 
In jauari 2009 schreef ik tussendoor twee vrolijke theaterstukjes voor Minitheatra: "Het Salon van oom George" en "Alaska". Ze werden allebei opgevoerd in Tongerlo. Voor een goede vriendin schreef ik een theaterstukje in de kerstsfeer, dat werd opgevoerd december 2009 in Itegem, als deel van een avond met muziek en poëzie.


 
De roman BLINDEMAN is een thriller (al is er ook plaats voor andere elementen.) De oude Etienne Perleau wenst een paar zaken uit zijn verleden recht te zetten, daartoe aangemaand door een stem in zijn droom. Dit veroorzaakt een ketting van vreselijke gebeurtenissen, die zich afspelen in Praag, in Brussel, in Leuven en op vele andere plaatsen.
VERSCHEEN VOORJAAR 2011 BIJ HOUTEKIET. (Meer info bij 'Boeken')
 
En, niet helemaal onbelangrijk, ik stak wat tijd in Facebook: ik maakte een pagina waarmee ik contact hoop te leggen met mijn lezers.

Mijn laatste uitgegeven werk is de misdaadroman DE IDOLEN VAN HALLE. Een gezin wordt uitgemoord, op eerste zicht zonder reden. Vier gewone, hardwerkende mensen, goede studenten. Na eenentwintig jaar wordt duidelijk waarom iemand een huurmoordenaar stuurde. Het Vlaams Fonds voor de Letteren kende me een reisbeurs toe om voor deze roman research te doen in HALLE AN DER SAALE(D), de woonplaats van Georg Cantor. Dit wiskundig genie speelt een hoofdrol in het verhaal. 
UITGEGEVEN IN MAART 2012 DOOR HOUTEKIET.
 
Januari 2016 zag 'Hardnekkige Mist' het levenslicht. Het verhaal van één tragische nacht in Antwerpen, wanneer Roel Verstraeten wordt gegijzeld door twee jonge Marokkanen. Met de opkomende mist, die de eenzame straten vult, verschijnen voor hen alle drie de spoken uit het verleden.
UITGEGEVEN JANUARI DOOR UITG. SCHRIJVERSPUNT 
  
In november 2011 begonnen aan de research voor een nieuw werk: Burundi, GIS, Mechelen, EDEO, ADIV ... Begin juni 2012 een bezoek gebracht aan de politie van Mechelen, contacten gelegd met de EDEO en correspondentie gevoerd met Richard Wilson, wiens zus nabij Bujumbura werd vermoord. Intussen (oktober '12) een bezoek gebracht aan de Thièrache (Couvin) - decor voor de ontknoping. Eerste deel begin mei '13 naar de proeflezers gestuurd. Titel: ONDERGROND.
UITGEGEVEN JUNI 2016 DOOR UITG. KRAMAT

 
Op 22 april '12 heb ik deelgenomen aan de projectdag van 'Pascode', het herdachte Code. Resultaat: afspraken om een middellang theaterstuk op de planken te brengen. Het wordt een brok absurd theater rond het thema klimaatverandering: 'DE MOLEN VAN PA PAMPUS'. Met een uitstekende regisseur en drie gedreven acteurs kan het niet fout gaan.

En weer terug aan het werk: deze keer geen misdaad meer. 'De Vloek' (werktitel) wordt een familiegeschiedenis met als thema 'erfenissen'.
 
 (Het zgn. kasteel van de Bachdorffs)